Γιατί είναι απαραίτητο το εικονίδιο σελιδοδείκτη (favicon) στην ιστοσελίδα μας;
10867
post-template-default,single,single-post,postid-10867,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
Σεπ 10 2015

Γιατί είναι απαραίτητο το εικονίδιο σελιδοδείκτη (favicon) στην ιστοσελίδα μας;

Τι είναι το favicon;

Το favicon (είναι συντομογραφία των αγγλικών λέξεων favorites icon και μεταφράζεται ως δημοφιλές ή αγαπημένο εικονίδιο), γνωστό επίσης ως εικονίδιο συντομεύσεων, εικονίδιο ιστοσελίδας ή εικονίδιο σελιδοδείκτη είναι ένα αρχείο υπολογιστή (συνήθως έχει μέγεθος 16×16 εικονοστοιχεια-pixels) που συσχετίζεται με μια ιστοσελίδα. Ένα σχεδιαστής ιστοσελίδας μπορεί να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει ένα τέτοιο εικονίδιο στην ιστοσελίδα. Το εικονίδιο αυτό χρησιμοποιείται από τον φυλλομετρητή (web browser) που υποστηρίζει τα εικονίδια Favicon ώστε να εμφανίζεται δίπλα στην μπάρα με τις διευθύνσεις ή δίπλα στην ονομασία της σελίδας αλλά και στην λίστα με τους σελιδοδείκτες σελίδων. Οι φυλλομετρητές οι οποίοι υποστηρίζουν πολλαπλές παρουσιάσεις σελίδων σε ξεχωριστά tabs εμφανίζουν τα εικονίδια favicon της κάθε σελίδας ξεχωριστά σε κάθε τίτλο. (πηγή: wikipedia)

 

Γιατί είναι απαραίτητο;

Κάθε ιστοσελίδα έχει favicon (favico.ico). Αυτό βοηθάει στην βελτίωση της προβολής της επωνυμίας σου. Το favicon είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους χρήστες που κάνουν bookmarking την σελίδα σου. Φρόντισε στο favicon να απεικονίζεται το εμπορικό σου σήμα. Έτσι ο χρήστης συνδέει υποσυνείδητα την ιστοσελίδα με το λογότυπο της επιχείρησής σου.

 

0 Comments
Share Post